Investorská skupina eRockets vstupuje do e-shopu Sportobchod.cz

Investorská skupina eRockets podnikatelů Jiřího Hlavenky, Jana Svobody, Tomáše Fikara a Ondřeje Klegy oznámila investici v oblasti e-commerce, na kterou se skupina chce dlouhodobě orientovat. V předním českém e-shopu se sportovními potřebami Sportobchod.cz získala 15% podíl. Investiční skupina poskytne online prodejci sportovních potřeb dlouholeté zkušenosti v oblasti e-commerce, know-how spojené s rozvojem společností a zázemí pro další strategický rozvoj.

„Firma je postavena na zdravých základech, profituje a má ambiciózní plán do budoucna. Největší potenciál vidíme v posilování pozice v klíčových segmentech, ve specializaci na prémiové produkty a stále rostoucí oblibě aktivního životního stylu a sportu obecně. Klíčovým aspektem při rozhodování byl také lidský prvek. S majiteli Josefem Mechem a Martinem Doškem se známe dlouhou dobu a mají naši velkou důvěru, že se podaří naplnit očekávané ambice,“ přibližuje motivy investice skupiny eRockets Ondřej Klega, který se současně stává členem dozorčí rady Sportobchodu.

Za dobu svého působení si Sportobchod.cz s ročním obratem 300 milionů korun vybudoval přední pozici na trhu se sportovními potřebami, se zaměřením především na hokej, tenis, střešní nosiče a jízdní kola. Sportobchod.cz také úspěšně expanduje především do západní Evropy.

 

Aktuálně působí na trzích v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Slovensku. „Za eRockets stojí lidé, kteří se téměř dvě desítky let pohybují v oblasti e-commerce v Česku a jejich zkušenosti nám jistě pomohou hrát na špici první ligy prodeje sportovních potřeb v Evropě. Našim nejbližším cílem je expandovat nejen do dalších států, ale též dalších sportů. Mohu potvrdit, že si sedíme i lidsky a dohromady tvoříme perfektní tým,“ doplňuje Josef Mecha, spoluzakladatel a ředitel Sportobchodu.

Lidé z investorské skupiny eRockets se budou aktivně podílet na plnění jednotlivých cílů společnosti, identifikovat její klíčové potřeby a pomáhat ji v rozvoji či hledání strategického vlastníka.