Sportega nahradí Sportobchod. Česká platforma pro sportovní vybavení expanduje do západní Evropy

Sportobchod, český e-shop a řetězec obchodů pro sportovní oblečení a vybavení, během léta změnil brand na Sportega. Ponese tak stejné jméno jako partnerské platformy v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Maďarsku.

Brand Sportega znají sportovní nadšenci na několika evropských trzích. V České republice a na Slovensku se mohli lidé se společností doposud setkat pod názvem Sportobchod. Nyní se však značka sjednocuje pod jeden název. „V současné době jsme pro Sportegu vytvořili zcela nový vizuální styl a na všech trzích jsme také kompletně redesignovali e-shopy. Při té příležitosti jsme dali nový název a vizuál právě i českému a slovenskému zastoupení,“ říká Josef Mech, co-founder a CEO Sportegy.

„V letošním roce firma plánuje obrat 600 milionů korun, střednědobým cílem je poté dosažení obratu jedné miliardy ročně.“

 

V čele módních i společenských trendů Autorem nového vizuálu je grafické studio Dynamo design. Cílem nové podoby brandu bylo přinést moderní styl, který by korespondoval s myšlenkou Sportegy. „Výrazné barvy – v zimním vizuálu převažující modrá a v letním žlutá – mají asociovat energii a radost, které sport do života přináší. Nový vizuální styl navíc propojuje onlinovou a offlinovou platformu a poslouží i pro rozvoj privátní řady,“ přibližuje Mech. V letošním roce firma plánuje obrat 600 milionů korun, střednědobým cílem je poté dosažení obratu jedné miliardy ročně. Z toho důvodu společnost posiluje management a připravuje expanzi na další trhy EU, k čemuž má nový vizuál pomoci. V současném zastoupení drží klíčový podíl Německo a právě Česká republika, Švýcarsko zase slaví nejrychlejší nárůst na trhu. Majoritním majitelem Sportegy je Enterstore, investici získala společnost také od investiční skupiny eRockets.

11. 1. 2024

Ohlédnutí za rokem 2023

17. 10. 2024

Rozhovor s Tomášem Fikarem

5. září 2024 vyšel s Tomášem Fikarem rozhovor v Hospodářských novinách. Ke stažení je na této stránce.
6. 10. 2022

Sportega nahradí Sportobchod. Česká platforma pro sportovní vybavení expanduje do západní Evropy